Angel Isern Àngel Isern Crous
Presidente Grupo Habitatge


Angel Isern, Presidente del Grupo Habitatge, comparte aquí ideas, novedades o escritos interesantes que cree del interés de nuestros clientes.


Formulari
93 889 42 77
618 58 39 80

 


LA GRAN RENDIBILITAT DEL MERCAT IMMOBILIARI

Si ens guiem per les últimes dades positives publicades per registradors, notaris, Institut Nacional d'Estadística (INE) o el ministeri de foment, ja ha passat el pitjor i comença a recuperar-se el sector.

COMPRAVENDA

A l'octubre es van vendre a Espanya 26.468 habitatges, el que suposa un increment del 16% interanual, segons les dades del INE.

RENDIBILITAT

Comprar un immoble per posar-lo en lloguer, ofereix cada vegada una major rendibilitat a l'inversor, segons l'últim informe de rendibilitats d'actius immobiliaris elaborat per idealista.com, que assegura que comprar un local al nostre país per llogar ofereix un guany bruta del 7 %. Aquest retorn és superior a l'ofert per altres productes com les oficines (6,4%), l'habitatge (5,3%) o els garatges (4,6%), que han incrementat en 100 punts bàsics la seva rendibilitat.

 Així i tot la rendibilitat obtinguda per les inversions immobiliàries és, en el pitjor dels casos, molt superior a la que ofereixen els bons de l'estat a 10 anys: 2,2%.

 


CINC RAONS PER COMPRAR UN HABITATGE EL 2015

Amb l'arribada del nou any es posa sobre la taula l'eterna pregunta de si serà bon moment per comprar un habitatge, l'eliminació de la deducció en el lloguer per als llogaters en 2015 i l'estabilització dels preus de l'habitatge, entre d'altres factors, permeten pronosticar que el nou any serà un bon moment per adquirir habitatge.

Cinc claus per saber que serà un bon moment per adquirir un immoble en propietat:

1- L'estabilització dels preus. Les previsions apunten que els preus dels habitatges tendiran a estabilitzar-se al llarg del 2015. Si a això li sumem que les perspectives econòmiques són més optimistes, i tot apunta a una millora del mercat de treball, estaríem davant l'escenari idoni per poder accedir a un habitatge.

2- Reforma fiscal elimina la deducció per lloguer per als llogaters. Fins a finals de 2014, els arrendataris amb ingressos inferiors a 24.107,2 euros podien deduir-se un 10,05% en el tram estatal. A partir de 2015 aquesta deducció desapareix, de manera que en molts casos sortirà més a compte adquirir un immoble. No en va, l'adquisició d'un habitatge en propietat significa, a llarg termini, no només un important estalvi sinó un matalàs amb què poder afrontar moments de dificultats econòmiques.

3- La concessió d'hipoteques comença a recuperar-se. Des del passat mes de juny venim observant una recuperació en el volum de noves hipoteques respecte als mínims de 2013. Els bancs semblen haver canviat el xip, un cop estabilitzats els seus balanços, han tornat a mostrar interès en concedir hipoteques, com a part de la seva activitat bancària habitual.

Això sí, aprovant només aquelles sol·licituds de clients amb estalvis suficients per fer front a una entrada del 20% més les despeses.

4- Tendència a l'alça en la venda d'immobles. Segons el consell general del notariat, entre gener i octubre de 2014 la mitjana mensual d'operacions en compravenda d'habitatges, un total de 28.620, va ser un 17,3% superior al registrat en el mateix període de l'any anterior.

5- Grans oportunitats. A causa de la profunda crisi econòmica que ha patit el país, encara és possible trobar puntualment oportunitats immobiliàries i comprar per sota dels costos reals de mercat.

Per aquests 5 motius m’atreveixo a assegurar que en el 2015 serà un bon moment per comprar un habitatge a un preu immillorable.

 

 


ERRORS QUE ES PODEN COMETRE AL POSAR A LA VENDA UN HABITATGE

Quan un propietari posa a la venda el seu habitatge pot incórrer en errors que li impossibilitin tancar l'operació, a part de la problemàtica documental i de finançament. Fixar un preu més alt per després regatejar o ensenyar l'habitatge desordenat i amb trastos són els errors més comuns. Per això, els experts recomanen acudir a un professional per aconseguir tancar com més aviat la venda de l'habitatge.

1. - Fixar un preu de venda de l'habitatge per sobre del mercat per regatejar: Hi ha venedors que fixen un preu alt perquè ja compten amb el regateig i el posen entre un 5% i un 15% per sobre del mercat. El problema és que això pot ser un obstacle perquè el truquin.

2. - Fixar un preu més alt perquè el propietari creu que la seva casa és millor: El propietari arriba a la conclusió que el seu habitatge és millor que la resta de la zona i per això fixa un preu més alt, però això respon a una percepció totalment subjectiva, segons els experts.

3. - Negar-se a acceptar una rebaixa: No acceptar negociar el preu comportarà que es trigui més a vendre la casa o, fins i tot, que no es vengui. Hem de pensar que els clients potencials més interessants solen aparèixer durant els primers trenta dies.

4. - No acudir a una agència immobiliària: hi ha venedors que prefereixen no pagar intermediaris, però la veritat és que es venen més pisos per agència perquè els compradors recorren a elles i perquè els professionals saben captar l'atenció del comprador i coneixen molt bé el mercat. A més un bon professional, sempre té una bona base de dades amb clients potencials. L'error és pensar que un mateix coneix millor el seu habitatge i que el pot vendre sense problemes.

5. - Ensenyar l'habitatge desordenat o amb poca llum: Els experts sempre recomanem mostrar l'allotjament net, sense olors, pintar-lo si cal, que sigui ben il·luminat i ordenat. És aconsellable revisar bé les cisternes, aixetes, procurar que no grinyoli cap porta, posar-hi oli si cal, canviar bombetes, etc.

6. -  No comptar amb les despeses de la compra venda: Una bona agència immobiliària sempre  ha d’assessorar al venedor i al comprador dels costos i de les despeses que pot comportar a cada una de les parts una compra venda. Les agencies grans sempre tenen a professionals especialitzats per fer els números i així evitar sorpreses.   

7. -   No trobar qui els fianci la compra venda: Una gran agència sempre té bons contactes dins de la banca per aconseguir el millor finançament i professionals qualificats per preparar la documentació necessària per poder-lo obtenir.

Qui em vendrà més ràpid i al millor preu el meu habitatge? No ho dubtis, procura sempre que per fer una operació tant important com és vendre el teu habitatge, buscar sempre els millors professionals, els més grans, que sempre són els que tindran més i millors mitjans, ells tindran segurament la més gran i millor cartera de clients, seran els que s’anunciaran a més portals immobiliaris, els que tindrà la millor web i amb més visites, els que tindran més comercials al carrer i et podran aconseguir el millor preu, possiblement els més seriosos que portaran més de 20 anys al mercat immobiliari.

!!Per vendre el teu habitatge, no te la juguis, posa’t en mans d’uns bons professionals!!

Possiblement la millor opció som els de L’Habitatge de Vic, Plaça de l’Estació, nº 8  www.habitatge.com